Скільки ухилянтів щоденно намагаються втекти з України: нардеп розкрив правду

Щоденно близько 200 чоловіків мобілізаційного віку намагаються залишити територію України. Про це в інтерв’ю “Громадському радіо” повідомив народний депутат, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Головна причина – відсутність економічного бронювання

Депутат наголосив, що ефект на ринок має відсутність економічного бронювання. Він наголосив, що за непідтвердженими офіційно даними, кожного дня мінімум 200 чоловік мобілізаційного віку намагаються залишити територію України.

Окрім цього, додав Наталуха, деякі чоловіки звільняються з робочих місць задля неофіційної праці та відсутності у реєстрах. Увесь цей процес народний депутат назвав “деморалізацією реального сектору економіки”, що призвело до негативних наслідків.

Нардеп пояснив, що розгляд компаній економічним бронюванням відбувається з точки зору стратегічності їхніх ресурсів, серед яких і сплата податків до держбюджету. Наталуха додав, що немає зрозумілості того, чому таким компаніям не можна дати можливість бронювання їхніх критичних працівників.

Нагадаємо, на відміну від українців, мешканці європейських країн більш скептично відносяться щодо перемоги України у війні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *