Українці можуть отримати грант на навчання через “Дію”: умови та суми

Українці можуть оформити у “Дії” грант від 15 тис. гривень на навчання у виші. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства цифрової трансформації.

Суми та умови отримання грошей

Гранти доступні студентам, які навчаються на контракті за денною або дуальною формою на бакалавра або магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування. Розмір гранту залежить від результату мультимедійного тесту з двох предметів:

  • 150 балів – від 15 тис. грн;
  • 170 балів – від 25 тис. грн.

На деякі спеціальності діє підвищений коефіцієнт і грант може бути більшим.

Для того, аби отримати кошти на навчання, необхідно обрати у переліку документів “Сертифікат на навчання”, після чого клікнути на “Отримати грант” та активувати його “Дія.Підписом” до 5 листопада. У додатку також надійде повідомлення щодо отримання грошей університетом.

У Мінцифри наголосили, що запровадження грантів є революційним кроком для освітньої системи України. Бажаючі отримати вищу освіту отримують свободу вибору професії, а виші будуть конкурувати між собою за якість надання освіти.

Нагадаємо, у Польщі не можуть сформувати бригаду з українських біженців, тому що добровольців не вистачає. 

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *