37,5 тис. грн на навчання: в Міносвіти розповіли, хто з абітурієнтів може отримати грант

Деякі абітурієнти в Україні можуть претендувати на отримання гранту на навчання до 37,5 тис. грн. Подробиці в інтерв’ю “Укрінформу” розповів заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький.

Хто з абітурієнтів та які суми може отримати?

Винницький пояснив, що гранти можуть отримати ті абітурієнти, які не вступили на бюджет, подали заяву на контракт, обирають пріоритетну для держави спеціальність та набрали достатню кількість балів з Національного мультипредметного тесту.

За його словами, у 2024 році сума гранту встановлюється на двох рівнях – ті абітурієнти, які набрали з двох предметів не менш ніж 150 балів, отримають 15 тис. грн. Ті, хто набрав від 170 балів з двох тестів, може претендувати на 25 тис. грн.

Заступник очільника Міносвіти підкреслив, що суми не є остаточними, тому сума гранту буде множитись на певний коефіцієнт.

Зокрема, якщо вступник не потрапляє на бюджет і подає заяву на контракт, обирає пріоритетну для держави спеціальність та набрав достатню кількість балів з НМТ, він може отримати грант у розмірі до 37,5 тис. грн.

Нагадаємо, українські діти в Польщі у новому навчальному році обов’язково мають ходити до дитсадочків чи шкіл, інакше їхні батьки отримають штраф.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *