У школах України можуть відмовитись від двох важливих предметів: в чому причина

В школах України пропонують відмовитися від предметів “Історія України” та “Всесвітня історія”, і замінити їх об’єднаною дисципліною. Міносвіти запропонувало для неї декілька можливих назв, пише Оsvita.ua.

Які зміни чекають на українських школярів?

Міносвіти пропонує такі назви для дисципліни: просто “Історія” або “Історія: Україна і світ” чи “Історія України та світу”. Концепція визначає мету, завдання та зміст вивчення історії, а також організацію та структуру шкільної дисципліни.

В рамках змін школярі через історичний матеріал вивчатимуть громадянознавчу тематику. Також для профільної середньої освіти пропонується запровадити історичні курси: історію культури, етнічних та релігійних громад; історичну географію; історію й досвід виживання/протистояння тоталітарним режимам та імперіям під час війн, локальну/регіональну та інтелектуальну історію тощо.

Профілі інших спрямувань можуть отримати спеціальні курси – вони будуть пов’язані з економікою та фінансами, збереженням довкілля, історією технічних винаходів та наукових відкриттів тощо.

Нагадаємо, школярі з 10 класу почнуть вивчати основи національної безпеки та оборони України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *