Терміни навчання та канікул: у МОН зробили заяву щодо навчального року

Українські школи самостійно визначатимуть тривалість навчального року, проте щодо канікул є певна умова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти та науки.

Які вимоги встановлені щодо тривалості канікул?

У міністерстві нагадали учням та їхнім батькам, що навчальний рік 2024/25 згідно із постановою Кабінету міністрів розпочнеться до 2 вересня та завершиться 30 червня. Зазначається, що педагогічна рада у певному навчальному закладі в рамках такої тривалості навчального року самостійно визначатиме його структуру та тривалість, а також тривалість тижня та навчального дня, занять та відпочинку між ними, а також форми організації навчання.

Водночас Міносвіти наголосило, що тривалість канікул у школах України не може становити менш ніж 30 календарних днів.

Таким чином, навчальні заклади будуть самостійно визначати структуру навчального року та форми організації навчального процесу. При цьому будуть враховуватися, наскільки навчання під час повномасштабної війни вплинуло на психічний стан дітей та їхній інтелектуальний розвиток, а також чи є в них освітні втрати та яка ситуація з електроенергією.

Нагадаємо, частина областей України розглядає можливість повернення до навчання наприкінці літа, проте освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що громади та заклади освіти не встигнуть до цього підготуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *