У школах з’явиться предмет “Захист України”: Міносвіти повідомило, чого навчатимуть дітей

Школярі з 10 класу почнуть вивчати основи національної безпеки та оборони України. Про те, чому саме вчитимуть дітей, розповіла прес-служба Міністерства освіти та науки.

Вивчання озброєння та техніки, а акцент – на практичних заняттях

Повідомляється, що школярі будуть знайомитися з принципами управління та планування, а також вивчати військову техніку та озброєння, при цьому акцент буде на практичних заняттях. Зокрема, діти навчаться та стрілецькій підготовці, основам інженерної фортифікації та орієнтуванню на місцевості.

Міносвіти повідомило, що оновлений предмет “Захист України” дозволить навчитися відповідати на виклики, з якими стикається наша країна. Програму буде запроваджено для всіх школярів незалежно від статі і охоплюватиме інноваційні технології, домедичну допомогу та інформаційну безпеку.

Програма для учнів 11 класу акцентує увагу на розвитку військових технологій, особливостях інформбезпеки та більш глибоких знаннях з домедичної допомоги. Їх також навчатимуть методам захисту цивільного населення в кризових умовах, а такожможливостям і способам оборони нашої країни.

Нагадаємо, частина областей України розглядає можливість повернення до навчання наприкінці літа, проте освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що громади та заклади освіти не встигнуть до цього підготуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *