Діти почнуть навчатися по-новому: які зміни запровадять у школах з 1 вересня

З 1 вересня школярі почнуть навчатися по-новому, причому особливо помітними зміни будуть у перших класах. Про це пише видання Pmg.

Чого чекати школярам з 1 вересня?

Відтепер у класах мають навчатися не більш ніж 24 учня – у навчальному році 2024/25 пошириться на всі перші класи. Нововведення стосуватиметься як державних, так і комунальних закладів загальної середньої освіти. Що стосується решти класів, то в них допускається не більше 30 учнів.

Під час дії в країні воєнного стану у перших класах, які навчаються дистанційно, допускається кількість дітей понад 24. Передбачається, що такі зміни дозволять покращити взаємодію вчителів та учнів, оскільки педагоги матимуть змогу приділити більше уваги кожній дитині.

Для ефективного вивчення деяких предметів у школах можна здійснити поділ – наприклад, для того, аби краще вивчити українську мову, це можна організувати у класі, в якому навчається більш ніж 27 дітей. Однак, якщо у класі менш ніж 24 учні, такий поділ не здійснюється.

Нагадаємо, частина областей України розглядає можливість повернення до навчання наприкінці літа, проте освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що громади та заклади освіти не встигнуть до цього підготуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *