По 2000 грн за гектар: власники землі в Україні отримають державну допомогу

Держава виплачуватиме аграріям 2000 грн за гектар угідь, однак лише за роботи на території, де ведуться бойові дії. Відповідний порядок надання фінансової підтримки було затверджено Кабінетом міністрів, розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Деталі щодо підтримки сільськогосподарських виробників

Прем’єр пояснив, що підтримку отримають в тому числі й ті аграрії, які працюють на території можливих бойових дій. Проте її розмір буде значно меншим – виплати складатимуть 1000 грн за гектар угідь.

Шмигаль наголосив, що в таких громадах важко сіяти та збирати врожай, тому уряд вирішив підтримати людей, які там працюють. Фіндопомога буде надаватися в рамках механізму надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у прифронтових регіонах.

Раніше ми писали, що протягом наступних 12 місяців в Україні очікується зростання споживчих цін. У другому кварталі поточного року український бізнес очікував рівень інфляцію у 9,0%, а в першому кварталі – 11,0%. У четвертому кварталі минулого року її рівень складав 11,3%, а у третьому кварталі – 14,8%.

Понад половина (54,4%) респондентів переконані, що інфляція не буде вищою за 10,0% (у попередньому опитуванні це значення становило 62,8%). 15,3% опитаних вважають, що вона перевищить 15,1%.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський намагається продати “план перемоги” лідерам європейських країн, проте поки незрозуміло, чи готові вони його прийняти.

До слова, Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *