€35 млрд для України: посли ЄС погодили виділення чергового пакету допомоги

Посли Євросоюзу погодили надання Україні кредиту в розмірі €35 млрд, який погасять за рахунок прибутку від заморожених російських активів. Про це йдеться у пресрелізі на офіційному сайті Ради Эвросоюзу.

Кредит дали, проте з санкціями проти Центробанку РФ є проблеми

Кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у Х повідомив, що посли ЄС погодили пакет допомоги в розмірі €35 млрд для України на наступний рік». Водночас він додав, що посли так і не змогли узгодити продовження санкцій проти активів Центробанку Росії на 36 місяців замість шести місяців. Угорщина виступає проти такого рішення.

Варто нагадати, що рішення продовжити санкції проти Центробанку країни-агресорки на 36 місяців є умовою для виділення Україні кредиту в розмірі $50 млрд. Його зобов’язалися надати учасники “Великої сімки” (G7), а умову було висунуто Сполученими Штатами.

У такий спосіб США хочуть бути впевненими в тому, що санкції Європейського союзу щодо активів РФ діятимуть до виплати репарацій Україні з боку країни-агресорки.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *