Особлива увага – в денні години: важлива заява “Укренерго” щодо відключень на 10 жовтня

У четвер, 10 жовтня, світло в Україні відключати не планують, однак в денні години електроенергією слід користуватися економно. Про це йдеться у публікації прес-служби “Укренерго”.

Особлива увага – з 10:00 до 16:00

Згідно із розпорядженням “Укренерго” сьогодні графіки погодинних відключень на території нашої країни застосовуватись не будуть. За умови змін ситуації в енергосистемі споживачів поінформують додатково. Протягом доби електроенергію слід споживати економно та не вмикати декілька потужних електроприладів у денні години – з 10:00 до 16:00.

На відключення світла впливають удари росіян

Відключення світла залежать від строків проведення ремонтних робіт на пошкоджених об’єктах енергетичної інфраструктури, а також можливих ударів по ним російських окупантів. Окрім того, надзвичайно важливим є дотримання споживачами рекомендацій щодо економії електроенергії.

Задля уникнення нових відключень необхідно ощадливо користуватися електроенергією. Не слід одночасно заряджати всі гаджети та вмикати потужні прилади, оскільки це призведе до різкого зростання споживання і, як наслідок, повернення відключень електроенергії.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *