Особлива увага протягом п’яти днів: синоптики попередили українців щодо якості повітря

Пилову бурю, що накриває Україну, несе з Каспійської низовини. Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Київщину накриватиме протягом двох днів

Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, піднятий у Каспії пил із верхніх шарів атмосфери зараз осідає в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Невелика кількість потрапляє також на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

В Укргідрометцентрі зазначили що до принесеного пилу домішуються місцеві порошинки та частинки ґрунту, що здіймаються в повітря через довгу відсутність дощів.

Метеорологи прогнозують, що пил утримається до п’ятниці, коли напрямок вітру зміниться. Пил потраплятиме до нашої країни хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршенням видимості та якості повітря.

На територію Київської області пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його буде вже менше.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, військові поставки Україні на наступний рік перебувають під загрозою, тому що деякі союзники відмовляються збільшити фінансування Києву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *