Україна на межі блекауту: екс-міністр назвав умову настання тотальної темряви

Україна наблизилася до критичної межі і їй загрожує блекаут. Про це попередив екс-міністр охорони довкілля та ядерної безпеки Юрій Костенко, а також назвав умови настання темряви у нашій країні, пише Київ24.

Сценарій можливий у разі завдання РФ нових ударів

Костенко заявив, що в разі російських ударів по підстанціях біля АЕС, які передають згенеровану електроенергію в мережу, в Україні настане блекаут. Він пояснив, що якщо їх буде пошкоджено, то АЕС зупиняться, а наслідки з безпекової ядерної або радіаційної точки зору невідомі, не кажучи про блекаут на території країни.

Варто додати, що влада України продовжує робити заяви щодо загрози ядерного інциденту, якщо російські окупанти почнуть бити по інфраструктурі атомних станцій. У Міненерго заявили, що атаки Росії на критичні для АЕС підстанції загрожують радіаційній безпеці всього європейського континенту.

Водночас відомство закликало МАГАТЕ ввести на ці підстанції свої моніторингові місії. Окрім того, очільник МЗС України Андрій Сибіга з посиланням на дані розвідки заявив, що країна-агресорка готує удари по підстанціях, які забезпечують роботу українських АЕС.

Нагадаємо, глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомив, що взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. 

До слова, Кабмін виділив майже 72 млн гривень на розсилку поштою 900 тис. заочних повісток до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *