Блекаути – тільки початок: в Мінцифри анонсували проблеми зі зв’язком взимку

Взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. Про це повідомив глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько, пише видання “Суспільне”.

Операторам поставили завдання, яке жоден з них не виконає

Прибитько повідомив, що раніше було ухвалено рішення уряду зобов’язати мобільних операторів забезпечити зв’язок без світла протягом 10 годин до 2025 року. Однак, за його словами, жоден оператор не встигне на 100% виконати вимоги.

Посадовець Мінцифри зауважив, що наразі мобільні оператори здатні забезпечити чотири години роботи без світла максимум. Самі ж мобільні оператори пояснюють, що акумулятори не встигатимуть заряджатися, а персоналу не вистачає через мобілізацію.

Що кажуть мобільні оператори?

Представники “Київстару”, Vodafone та Lifecell наголосили, що обладнання всіх базових станцій джерелами енергії потребують значного капіталовкладення. Також необхідна велика кількість часу для того, аби знайти велику кількість обладнання, привезти його з-за кордону та встановити.

Також зазначається, що велика кількість станцій в українських містах монтована на дахах, проте на них заборонено встановлювати генератори. Ба більше, якщо співвідношення наявності світла до його вимкнень становитиме 4 до 4 годин, то акумулятори просто не встигнуть зарядитися.

Нагадаємо, Польща має намір використати своє майбутнє головування в Євросоюзі для тиску на Україну з метою ексгумації жертв Волинської різанини. 

До слова, Європейський союз не повертатиме призовних українців на батьківщину проти їхньої волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *