Не тільки світло: взимку в Україні можуть запровадити графіки постачання газу

В зимовий період на українців може чекати запровадження графіків газопостачання, а відключення світла є неминучими. Про це в ефірі День.LIVE повідомив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Українцям взимку відключатимуть газ

За словами експерта, в зимовий період можуть застосовуватися графіки постачання газу та відключення електроенергії – він припускає, що вони триватимуть мінімум 12 годин. Корольчук зазначив, що навіть за умови якщо середньостатистичної зими відключення електроенергії все одно відбуватимуться.

Експерт наголосив, що ситуація липня є оптимістичним сценарієм у період з грудня по лютий, і все залежить від того, якою буде температура. Юрій Корольчук зауважив, що ситуація із газом може бути дещо кращою, проте відкритим залишається питання постачання.

Раніше ми розповідали, що військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році. У законопроєкті про держбюджет на наступний рік йдеться, що загальні видатки на сектор оборони становитимуть 2,22 трильйона гривень. З них 1,1 трильйон піде на зарплати і майже 575 мільярдів – на виробництво, закупівлі та ремонт військової техніки.

Загальний оборонний бюджет минулого року був практично ідентичним: 1,7 трильйона виділили відразу. Влітку Кабмін зажадав додати ще півтрильйона, яких не вистачає на зарплати військовим.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже ознайомилися з планом українського лідера Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

До слова, на війні в Україні з обох боків загинули або були поранені вже мільйон людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *