Скільки зброї зникло чи було викрадено в Україні за весь час війни: спливла захмарна цифра

За весь час повномасштабної війни в Україні зникли або були викрадені понад 270 945 одиниць зброї. Про це свідчать дані “Опендатабот”.

У 2024 році зброї вже вкрали більше, ніж торік

Ця цифра становить 40% від загальної кількості, що внесено до реєстру викраденої або втраченої зброї.

Зазначається, що цього року кількість загубленої та викраденої зброї стала ще вищою. За неповний 2024 рік зброї було загублено чи викрадено більше, ніж за весь попередній – 78 217 одиниць.

Водночас, це в чотири рази перевищує довоєнні показники. Найбільшу кількість зброї внесли до реєстру у 2022 році – 116 687 одиниць.

Кількість зброї у реєстрі / Інфографіка: Опендатабот

У більшості випадків, згідно із даними реєстру, зброю від самого початку повномасштабної війни було втрачено – 88%. Лише 12% зброї, яка фігурує у реєстрі, було викрадено. Топ областей, в яких найчастіше втрачають зброю, очолюють Донецька та Запорізька області, а також Київ.

Яку зброю найчастіше викрадають та гублять / Інфографіка: Опендатабот

Згідно з даними “Опендатабот”, найчастіше під час повномасштабної війни зникали мисливські рушниці та автомати (27,9% та 27,8% відповідно). Варто зазначити, що 4,4% від усієї зниклої зброї становлять гранатомети.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *