Житло так і залишиться мрією: на українців чекає суттєве подорожчання квартир

Нерухомість в Україні суттєво подорожчає через значне зростання інфляції минулого місяця до 7,5%. До кінця поточного року ціни на квартири підскочать на 7-10%, пише “Обозреватель” із посиланням на слова девелопера Олега Приходька.

Найбільше подорожчання відбудеться восени-взимку 2024/25

За словами девелопера, подорожчання нерухомості на первинному ринку відбудеться через декілька факторів:

  • підвищення цін на будівельні матеріали;
  • підвищення вартості будівництва нових об’єктів.

Водночас Приходько зауважив, що повномасштабна війна накладає додаткові ризики на ринок житла – зокрема, це створює фактори, які суттєво впливають на поведінку покупців та інвесторів. Інвестори з обережністю відносяться до вкладання грошей у новобудови, особливо у тих регіонах України, в яких є загроза воєнних дій. В результаті введення об’єктів в експлуатацію може затримуватися, що зумовлює високі ціни на вже збудовані житлові комплекси.

У свою чергу споживачі віддають перевагу безпечним регіонам, де і намагаються придбати житло. Це спричиняє переорієнтацію попиту у певних населених пунктах та нерівномірне зростання цін по Україні.

Нагадаємо, автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л.

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *