Всіх українців попередили: росіяни вигадали шахрайську схему щодо полонених

Російські окупанти вигадали нову шахрайську схему – вони клонують офіційні сторінки Координаційного штабу. Про це йдеться у публікації Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Фейкові сторінки дають доступ до даних українців

У Центрі наголосили, що рашисти створюють фейкові сторінки Координаційного штабу задля збору персональних даних українців. На цих сайтах громадянам обіцяють нібито сприяння у розшуку військових ЗСУ, які потрапили в полон.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зауважили, що таким чином росіяни намагаються отримати якомога більше інформації щодо українців. Окрім того, фейкові сайти створюються з метою вербування українців, здійснення шантажу та погроз, а також розхитування суспільства та маніпуляцій настроями родин військових.

Зазначається, що не треба в жодному разі надавати стороннім застосункам та анонімним джерелам даних щодо себе або своїх близьких, телефонів, банківських рахунків. Розголошення даної інформації може лише зашкдити українським захисникам, які перебувають в полоні, або їхнім побратимам.

Нагадаємо, британський уряд розширив список санкцій щодо країни-агресорки та додав до нього десять нових суден. 

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *