Обіцяли п’ять мільйонів рублів: у РФ школярі вщент спалили гелікоптер

У місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті. Неповнолітнім за це обіцяли грошову винагороду у сумі 5 млн рублів, повідомляють росЗМІ.

Гелікоптер спалахнув в ніч проти 11 вересня

Спочатку школярі вилили на гелікоптер легкозаймисту речовину, після чого один з них запалив цигарку поруч з нею, проте загоряння не відбулося. Згодом хлопець закурив знову, після чого легкозаймиста речовина та гвинтокрил вибухнули.

Гелікоптер Мі-8 вщент вигорів – від нього залишилася тільки хвостова частина.

Внаслідок вибуху школярі зазнали серйозних опіків обличчя. Після того, як гелікоптер вибухнув, вони залишили територію летовища, проте згодом їм довелося звернутися за медичною допомогою.

Після госпіталізації школярі зізналися поліцейським, що завдання зі знищення гелікоптера вони отримали у Telegram, а за підпал їм обіцяли 5 млн рублів. Окрім того, неповнолітні зізналися, що незадовго до цього вони здійснили підпал вежі стільникового зв’язку.

Варто зазначити, що, згідно із повідомленням росЗМІ, батько одного з цих школярів наразі воює в Україні.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, естонський департамент соцстрахування планує змінити порядок надання одноразової допомоги біженцям з України на оренду житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *