З 10 листопада ЄС запускає нову систему перетину кордонів Шенгенської зони: всі подробиці

З 10 листопада Євросоюз запускає нову систему перетину кордонів Шенгенської зони. Подробиці повідомляє Euronews.

Що зміниться для громадян країн, які не входять до Європейського Союзу?

Спеціальний термінал замінить проставлення штампів у документах в ручному режимі. Він має з’явиться на всіх зовнішніх європейських кордонах, за виключенням Швейцарії, Кіпру, Ірландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Ісландії.

EES – це автоматизована система цифрового збору даних, яку будуть проходити усі громадяни не європейських країн, незалежно від того, чи є у них потреба у візі під час в’їзду до Шенгену. Крім власників довгострокових віз і посвідки на проживання (до останньої категорії належать українці, які вже отримали притулок у Європі).

Коли восени почне працювати нова система реєстрації, громадяни з країн, що не входять до Європейського Союзу, які в’їжджають до Шенгенської зони, почнуть проходити прикордонний контроль по-новому.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, під час дії воєнного стану автомобілі українців можуть вилучати на потреби військових – це визначено законом №10449. Ми написали, хто може це зробити та як власникам авто отримати компенсацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *