Киян попередили про погіршення якості повітря: в КМДА попередили, що робити

У вівторок, 3 вересня, в Києві зафіксовано погіршення якості повітря. Про це йдеться у повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Причина погіршення якості повітря

У повідомленні йдеться, що причина погіршення якості повітря в столиці – пожежі в екосистемах. Зокрема, у Броварському районі області зафіксовано шість осередків горіння торфу загальною площею 3,74 га.

У КМДА зазначили, що наслідками пожеж є також і неприємний запах в українській столиці. Мешканцям та гостям Києва у разі задимленості рекомендують:

  • щільно зачинити вікна;
  • утриматися від фізичної активності та прогулянок на відкритому повітрі.

Згідно із даними пункту моніторингу якості повітря на правому березі Києва загальний його індекс становить 40 (низький рівень забрудненості). По вул. Щусєва, 20 індекс якості повітря становить 48 (низький), проспект Берестейський, 97 – 56 (середній), вул. Китаївська, 22 – 62 (середній).

На лівому березі столиці рівень якості визначено на пункті моніторингу по вул. Архітектора Вербицького, 26 – рівень якості складає 58 (середній).

Нагадаємо, в Україні розпочався навчальний рік 2024/2025, і Міністерство освіти і науки розповіло про його організацію в умовах воєнного стану.

До слова, у суботу, 31 серпня, в Угорщині відкрили першу українську школу, яка розташована в Будапешті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *