В Угорщині відкрилася перша українська школа

У суботу, 31 серпня, в Угорщині відкрили першу українську школу, яка розташована в Будапешті. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Особливості навчання для українських дітей

У цій школі діти навчатимуться з 1 по 12 класи українською мовою з паралельним вивченням угорської як іноземної. Школу фінансує бюджет Угорщини.

Навчальний заклад було відкрито згідно із домовленостями, досягнутими під час зустрічі угорського прем’єра Віктора Орбана та президента України Володимира Зеленського в Києві. Орбан, який приїжджав до української столиці в липні, нагадаємо, обіцяв, що буде відкрито стільки українських шкіл, скільки буде потрібно.

Як передбачається, до школи ходитимуть діти українських біженців, у яких складнощі з навчанням угорською мовою в місцевих школах.

Варто нагадати, що Угорщина вимагає від України повернути етнічним угорцям на Закарпатті право навчання угорською мовою, якого їх позбавив новий закон про освіту. Це є умовою країни для вступу України до ЄС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *