Все через проблеми зі світлом: Україну вже у 2024 році можуть залишити сотні тисяч людей

Наростити додаткові потужності з енергетики до зими Україні буде нереально, тому країну можуть покинути близько 400 тис. осіб через проблеми зі світлом. Таку заяву опублікувало агентство Bloomberg.

Що кажуть експерти з енергетики?

Денис Саква, енергетичний аналітик інвестбанку Dragon Capital, переконаний, що досягти достатніх додаткових потужностей до кінця року Україні практично неможливо. Якщо Україні вдасться децентралізувати виробництво електроенергії, РФ може перенести свої повітряні атаки на систему газорозподілу, щоб порушити постачання палива (міні-станції працюють на газу).

Олексій Чернишов, глава “Нафтогазу” зазначив, що частота авіаударів країни-агресорки по таких об’єктах вже збільшилася цього року. Він наголосив, що це Україна дуже цим стурбована, і додав, що цілями росіян стали підземні сховища на заході країни.

Агентство додає, що через постійну невизначеність, спричинену російськими нападами, українцям важко планувати короткострокову перспективу, не кажучи вже про зиму. НБУ прогнозує, що ще 400 тис. осіб залишать країну цього року через відключення світла та удари по інфраструктурі.

Нагадаємо, українці, які загубили свої документи, можуть всього лише за декілька кліків замовити дублікат на порталі “Дія”.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *