Захід затримує виділення Україні $50 млрд: в чому причина

Західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів. Про це пише видання Bloomberg.

Обіцяні кошти цього року можуть і не надійти

Українські чиновники, за даними агентства, турбуються, що обіцяні кошти – $50 млрд – цього року можуть не надійти. Про це говорять люди, знайомі з питанням. Йдеться про кредит країн “Великої сімки”, який виділятиметься під заставу заморожених доходів із російських активів.

Реалізація плану загальмувалася через вимоги США та ризик того, що Угорщина сповільнить ухвалення будь-якого загальноєвропейського рішення щодо підтримки України чи санкцій проти Росії, повідомляють джерела. Сполучені Штати ж вимагають, щоб ЄС кожні півроку продовжував заморожування активів поряд із ширшими санкціями проти Москви, поки вона не погодиться на “справедливий мир”.

Високопоставлений чиновник адміністрації американського президента Байдена на умовах анонімності повідомив виданню, що США прагнуть отримати від гарантії того, що активи країни-агресорки будуть замороженими доти, доки не буде укладено справедливої мирної угоди і РФ не відшкодує заподіяну вторгненням шкоду. Чиновник наголосив, що розподілення коштів може відбутися вже до кінця року у випадку, якщо ці гарантії буде надано.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, Росія запустила нову безпілотну зброю проти українського Курського наступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *