Творця Telegram Павла Дурова затримали у Франції: в чому його звинувачують

Творця месенджера Telegram, мільярдера Павла Дурова заарештовано в аеропорту Парижа. Про це повідомляє французький новинний канал LCI.

У чому Франція звинувачує Дурова?

За даними телеканалу, причина затримання – звинувачення месенджера у сприянні торгівлі наркотиками і злочинам, пов’язаним із дітьми. Дурову можуть пред’явити, серед іншого, відмивання грошей і сприяння тероризму. Його будуть судити, як громадянина Франції. Як пишуть французькі ЗМІ, затриманому може загрожувати до 20 років ув’язнення.

Джерело телеканалу заявило, що Дуров на своїй платформі нібито дозволив собі скоїти незліченну кількість злочинів, “щодо яких він нічого не робить, щоб пом’якшити або співпрацювати”. Видання пише, що основна претензія влади ЄС до Телеграму – зашифровані повідомлення.

Влада ЄС наголошує, що на платформі Telegram ведуть безконтрольну діяльність різного роду злочинні елементи на кшталт наркоторговців. Також заявляється, що він сприяв відеопіратству, даючи змогу транслювати, наприклад, футбольні матчі. Як заявляє французька поліція, Дуров і його менеджери відмовлялися співпрацювати з владою і модерувати цей контент, тому, вважає слідство, вони стали співучасниками.

Також у Франції пишуть про те, що основне питання до Telegram – це шифровані повідомлення, доступу до яких немає у влади західних країн. Це дає змогу користувачам месенджера зберігати анонімність. Раніше ЄС висував претензії до месенджера в тому, що він не співпрацює з ним у плані контролю за контентом.

Арешт Дурова продовжили ще на 48 годин

Прихильники Дурова вважають, що йдеться про бажання більш щільного контролю над месенджером, який “випадає з порядку денного” і дає медійну платформу для ідей, що критикуються в західному мейстримі. Арешт Павла Дурова, який закінчувався ввечері неділі, 25 серпня, продовжили ще на 48 годин. За цей час йому повинні будуть пред’явити обвинувачення або відпустити на свободу.

Максимально тримати під вартою без пред’явлення обвинувачення у Франції за особливо тяжкими статтями на кшталт тероризму можуть до 144 годин (тобто, шість діб).

Нагадаємо, NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину – шанс на мир між Україною та РФ зник.

До слова, Росія запустила нову безпілотну зброю проти українського Курського наступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *