На Запорізькій АЕС було відключено лінію живлення: “Енергоатом” назвав причину

“Енергоатом” підтвердив відключення Запорізької АЕС від лінії енергопостачання, якою вона отримувала живлення з України. Заявлено, що лінія була пошкоджена через російські обстріли.

Причини інциденту наразі невідомі

Станом на зараз Запорізька АЕС з’єднана з енергосистемою нашої країни лише однією лінією електропередачі – у разі її пошкодження може статися аварійна ситуація. Станція продовжує функціонувати в нормальному режимі, при цьому радіаційний фон не змінювався, порушень безпеки не фіксувалося.

Енергоатом” вчергове наголосив, що станція має невідкладно перейти під повний контроль нашої країни, а Росія має вивести звідти окупантів та військову техніку. Зазначається, що відновлення ядерної та радіаційної безпеки всього континенту можливе виключно за цієї умови.

Також українцям нагадали, що з першого дня російської окупації на ЗАЕС вже сталися вісім повних блекаутів та один частковий (запускалися аварійні дизель-генератори та системи безпеки).

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Нагадаємо, NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину – шанс на мир між Україною та РФ зник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *