Відстрочка та військовий облік: у “Резерв+” з’являться нові важливі функції

Міноборони України анонсувало розширення функціоналу “Резерву+“. Відповідну заяву зробив керівник управління інформаційних технологій МО Олег Берестовий в етері телемарафону.

Які нововведення з’являться у застосунку?

Берестовий розповів, що військовозобов’язані із новою функцією зможуть в автоматичному режимі ставати на облік в ТЦК після зміни місця реєстрації. Окрім того, триває робота над можливістю автоматично подавати заяву на отримання відстрочки від мобілізації певними категоріями осіб.

Зокрема, це стосуватиметься громадян, у яких є три дитини або вони є опікунами, осіб з інвалідністю, а також тих студентів денної форми навчання, які отримують першу вищу освіту. За словами Берестового, відповідні зміни розробляються задля зменшення навантаження на ТЦК.

Представник Міноборони розповів ще про одну функцію – цифровий рекрутинг. За її допомогою, бажаючі служити у ЗСУ зможуть обрати бажані посади та підрозділи, проходити там співбесіди і відбір.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Нагадаємо, NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину – шанс на мир між Україною та РФ зник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *