Фейки та фотошоп: KAN Development закликала не вводити киян в оману щодо будівництва на Хрещатику

На вулиці Хрещатик, 5 з’явиться офісно-готельний комплекс, але деякі активісти вже поширюють щодо нього фейки, пов’язуючи із політиками та публікуючи неправдиві фото.

Компанія KAN Development у себе в Facebook їх розвінчала, та показала, який об’єкт матиме вигляд.

Окремі активісти також пов’язують будівництво із одіозними політиками, проте в KAN Development це заперечують. Згідно із реєстром будівельної діяльності, замовником офісно-готельного комплексу на земельних ділянках вул. Хрещатик та М. Грушевського є ТОВ Грааль. Його бенефіціарами є Ігор Ніконов (KAN Development), Офер Керзнер (City Capital Group) та Олег Гавриляк.

Жодних політиків та 34 поверхів

У компанії зазначили, що окремі активісти поширюють в мережі фейкове фото проєкту будівлі, згідно із яким вона матиме 34 поверхи. Насправді ж об’єкт буде 34 метри у висоту, про що поінформоване ЮНЕСКО, адже комплекс знаходитиметься в її буферній зоні. Окрім того, при будівництві будуть дотримані всі відповідні обмеження, які накладає ЮНЕСКО.

Фейкове проєктне фото будівлі на Хрещатику / Фото: KAN Development

В KAN Development показали візуалізацію об’єкта в проєктній стадії та наголосили, що Хрещатик має асоціюватися із фінансовим успіхом та потенціалом нашої країни, чого наразі не можна сказати через “занедбані руїни”, які на головній вулиці столиці стоять вже десятки років.

Проєктне фото будівлі на Хрещатику / Фото: KAN Development

Згідно Єдиного державного реєстру електронної системи у сфері будівництва висота об’єкта відповідатиме будівлям, із якими комплекс межуватиме. У компанії припустили, що активісти, які публікують фейкове проєктне фото, таким чином намагаються підвищити свою впізнаваність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *