NAVI Javelins Макса Кріппи: що відомо про жіночий кіберспорт в Україні

NAVI Javelins Макса Кріппи: що відомо про жіночий кіберспорт в Україні

Близько третини всіх кіберспортивних команд складаються з дівчат, проте в Україні цей показник значно нижчий. Беззаперечним лідером серед жіночих команд нашої країни є NAVI Javelins, що належить бізнесмену Максиму Кріппі.

Команда з’явилася у 2022 та одразу почала перемагати

Скільки саме наразі в Україні налічується кіберспортивних команд, невідомо, проте експерти називають цифру у близько 100. Скільки з них складається з дівчат, також невідомо – повідомляється про десь 5-10% з усієї їхньої кількості. Топовою серед усіх жіночих кіберспортивних команд України є NAVI Javelins, що належить до кіберспортивної організації NAVI інвестора Максима Кріппи.

Максим Кріппа у 2018 році став інвестором, а у 2019-20 рр і бенефіціарним власником NAVI. Організація вітала такі зміни, адже на той час потребувала фінансових вливань. Існує думка, що угода була розтягнута у часі задля того, аби Кріппа виконав декілька зобов’язань, серед яких створення освітньої платформи для молодих кіберспортсменів та жіночої кіберспортивної команди.

Команда кіберспортивної організації NAVI Javelins з’явилася у 2022 році – її назва містить англійське слово “спис”, тому Javelins означає як “метальниці списа”. Дівчата одразу почали завойовувати нагороди у турнірах: “бронза” на турнірі ESL Impact League Season 2 у 2022 році; “срібло” на турнірі GirlGamer Esports Festival European Finals того ж року. У 2024 році команда перемогла на EPL Female Season 1.

Менеджером команди є українка Ольга “Ollie” Новак, проте в основному складі NAVI Javelins українок більше немає. Наразі команда складається з: vicu (Яницька), Hanka (Пудліс), Angelka (Козловська), ASTRA (Шампліо) і D7 (Асенсіо).

Нагадаємо, інвестор кіберкоманди NAVI Максим Кріппа придбав маєток у селищі Козин на Київщині – покупка обійшлася йому у 311,11 млн грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *