Будуть не лише нові ціни: “Нова пошта” попередила про наслідки нового податку

“Нова пошта” сумнівається у тому, що доцільно запроваджувати податок на посилки, вартість яких не перевищує €150. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Державні витрати перевищуватимуть доходи

Компанія переконана, що доходи держави будуть меншими, ніж витрати на митне оформлення посилок. Зазначається, що Мінфін планує додатково отримати наступного року 8 млрд грн, проте “Нова пошта” вважає, що при цьому не враховуються декілька факторів.

Зокрема, йдеться про розширення апарату митниці, скорочення надходжень при зменшенні обсягу відправлень, зниження валютного виторгу та податків, які платять транспортні та поштові компанії. У компанії повідомили, що за цей рік вони обробили 435 тис. імпортних посилок, вартість яких не перевищує €150 (9% усього імпорту).

Нова пошта” прогнозує, що тільки її декларацій буде 7 тис. на день, причому наразі це значення становить 300-400. У компанії додали, що збільшення митних декларацій призведе до підвищення строків доставки, адже їхнє адміністрування вимагатиме додаткового часу.

Оператор переконаний, що збільшення податкового навантаження на українців призведе до скорочення трафіку дрібних посилок.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *