Відсьогодні в Україні діє закон про медичний канабіс: основні положення

Сьогодні, 16 серпня, набув чинності закон про медичний канабіс. Про це повідомляє прес-служба Мінохорони здоров’я та нагадує основні зміни.

Хто зможе вирощувати медичний канабіс та де його продаватимуть?

Відсьогодні в Україні дозволено обіг рослин роду конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Канабіс, його смолу, екстракти та настоянки виключено з переліку особливо небезпечних речовин.

Купити їх можна буде у звичайній аптеці за рецептом. Вміст тетрагідроканабінолу (психотропної речовини) в такій марихуані не повинен перевищувати 0,3%.

Ліцензійні умови для вирощування медичного канабісу вже розроблено, але їх ще має затвердити Кабінет міністрів. Вирощувати медичну “травичку” можна із сертифікованого насіння під цілодобовим відеоспостереженням із наданням безперешкодного доступу до нього поліції.

Оборот ліків забезпечуватиметься електронною системою, яку мають запустити восени. При цьому рекреаційний канабіс (звичайна маріхуана) в Україні все ще під забороною.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *