В Україні змінилася відповідальність за крадіжки: Зеленський підписав закон

Український лідер Володимир Зеленський посилив адміністративну відповідальність за дрібні крадіжки. Подробиці містяться у відповідному законопроєкті.

Як тепер каратимуть за дрібні крадіжки?

У документі йдеться, що крадіжка майна, вартість якого не перевищує 757 грн, карається штрафом від 850 до 1700 грн, громадськими роботами строком від 20 до 30 годин або адміністративний арешт строком до п’яти діб.

У випадку, якщо вкрадене майно було оцінено у суму від 758 до 3028 грн, сума штрафу становитиме від 1700 до 5100 грн. Окрім того, у цьому випадку покарати можуть громадськими роботами строком від 30 до 40 годин, виправними роботами строком до одного місяця (з відрахуванням 20% заробітку) або адміністративним арештом строком від п’яти до десяти діб.

Якщо особа, яку було притягнуто до відповідальності, здійснить повторну крадіжку протягом року, то сума штрафу зросте і становитиме від 8500 до 17 тис. грн. Окрім того, може бути призначено громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, виправні роботи на строк від одного до двох місяців (з відрахуванням 20% заробітку) або адміністративний арешт строком від 10 до 15 діб.

Порушник, який тричі або більше разів притягалася до адміністративної відповідальності протягом року, чекає штраф від 10200 до 17000 грн або адміністративний арешт на 15 діб.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, суди в Україні скасували 88% штрафів, накладених ТЦК за порушення правил військового обліку (зі ст. 210 КУпАП).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *