В Україні відбудеться потужний землетрус: якій області приготуватися

В Україні в найближчі роки очікується землетрус, магнітуда якого становитиме від 7 до 7,5 балів. Він очікується в сейсмоактивній зоні Вранча, що є доволі небезпечним явищем для нашої країни, пише видання “Суспільне”.

В якому регіоні очікувати підземних поштовхів?

Видання посилається на слова геофізика Володимира Шляхового, який не виключає, що така потужність може призвести навіть до появи тріщин на будинках. За словами вченого, кількість землетрусів збільшиться у Полтавській області – там лише за останні 14 років відбулося 15 землетрусів. Найбільший з них відбувся 3 лютого 2015 року неподалік від Гадяча (епіцентр на Сумщині) – той землетрус за школою Ріхтера було оцінено у 4,7-4,8 балів.

Геофізик пояснює, що у земних надрах завжди є тиск та напруження, і землетрус може статися додаткових збурень. Він зазначив, що на Полтавщині більшість землетрусів сталися на глибині від 5 до 11 кілометрів.

Шляховий підкреслив, що механізм подій всіх землетрусів на Полтавщині однотипний і причина завжди одна й та сама.

Нагадаємо, в Україні не плануються відключення електроенергії, однак вони все ж можуть повернутися у випадку, якщо температура повітря перевищить 30 градусів.

До слова, у першому півріччі 2024 року в Україні народилося на 9% менше дітей, аніж минулого року (87655), при чому за цей же період сталося 250972 смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *