Все трапиться вже у серпні: Кудрицький анонсував зміни в енергосистемі України

Згідно із графіком проведення ремонтних робіт електростанцій та енергоблоків генерація у серпні перевищить липневу. Відповідну заяву зробив голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький в інтерв’ю “Суспільному”.

Що впливатиме на генерацію?

Кудрицький наголосив, що перш за все слід “винести за дужки” ворожі обстріли, а по друге – взяти до уваги графік виходу з ремонтів енергоблоків та електростанцій. За його словами, чималу роль відіграє спека, а також те, чи буде вона спадати.

Голова правління “Укренерго” зазначив, що спека також впливає на імпорт з ЄС, оскільки там теж фіксуються проблеми з нестачею електроенергії – наприклад, нещодавно стався блекаут у чотирьох балканських країнах. Кудрицький наголосив, що якщо спека впаде, то це дозволить залучати більше електроенергії з напрямку Євросоюзу.

За словами Кудрицького, через погодній вплив споживання змінюється на 15-20%. Він додав, що різниця в 15% для енергетичної системи між одним днем та іншим є дуже великою.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Нагадаємо, спека в Україні вже найближчими днями спаде, внаслідок чого навантаження на енергосистему країни зменшиться та її робота дещо нормалізується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *