Мережа буде навіть без світла: влада висунула жорстку вимогу мобільним операторам

Влада зобов’язала мобільних операторів України забезпечити 10 годин роботи мережі без світла. Про це йдеться у публікації прес-служби Мінреінтеграції.

Що відомо про нові вимоги до мобільних операторів?

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій оновив вимоги щодо роботи базових станцій мобільних операторів в умовах воєнного стану. Тепер під час відключень електроенергії мобільний зв’язок має бути доступним протягом 10 годин замість чотирьох годин, як було раніше.

До 1 жовтня 2024 року не менше 60% базових станцій повинні мати резервне живлення, яке б забезпечувало вказаний період автономної дії. До кінця січня 2025 року його повинні мати 100% базових станцій.

Забезпечення безперебійного енергоживлення базових станцій мобільного зв’язку передбачено Планом першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії. Документ був розроблений Мінреінтеграції та затверджений розпорядженням Уряду № 583-р від 25 червня 2024 року.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Нагадаємо, спека в Україні вже найближчими днями спаде, внаслідок чого навантаження на енергосистему країни зменшиться та її робота дещо нормалізується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *