Чи надавати Німеччина винищувачі Україні: в уряді розставили крапки над “і”

Німеччина не планує надавати винищувачі Україні, оскільки це вимагатиме тривало навчання українських пілотів. Про це пише EurActiv із посиланням на слова речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта.

Передавати Україні літаки немає сенсу

За словами Гебештрайта, передавати нашій країні різні типи винищувачів немає сенсу, незалежно від того, хто буде в змозі їх поставляти. Він наголосив, що навіть за великої зовнішньої схожості винищувачі дуже відрізняються в управлінні і йдеться про потребу у тривалому навчанні.

Окрім того, Німеччина не має жодного американського літака, оскільки повітряні сили країна повністю складаються з винищувачів Eurofighter Typhoon.

Варто додати, що лідер найбільшої німецької опозиційної партії Фрідріх Мерц до цього закликав до посилення підтримки України з боку Берліну, а також підтримав передачу винищувачів. За його словами, удари країни-агресорки по території України не можна взяти під контроль виключно з землі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *