Переведення годинників може залишитися в минулому: нардеп зробив гучну заяву

В Україні може бути скасований перехід на зимовий час з літнього і навпаки. Вже наступного тижня парламент планує розгляд відповідного законопроєкта, про що йдеться у публікації народного депутата Ярослава Желєзняка.

Що відомо про розгляд проєкта закону у Раді?

Депутат повідомив, що згідно з попереднім порядком денним, на найближчому пленарному тижні парламент вже у другому читанні розгляне проєкт закону спікера за №4201. Документ передбачає скасування в нашій країні переходу з зимового часу на літній і навпаки.

Варто додати, що для тих країн, в яких відбувається сезонне переведення годинників, встановлення літнього часу припадає на теплий період року. Як правило, він на годину більший за стандартний поясний час, прийнятий для певної території, що позначається UTС (світовий координований час).

В Україні переведення годинників на “зимовий час” відбувається у жовтні. Тоді годинники переводять на годину тому, однак насправді цей час стандартний для нашої країни (для України – Київський час UTС+2).

Нагадаємо, найближчими днями українців і надалі мучитиме спека, що може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. Ми розповіли про те, як вберегти себе та своїх близьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *