Світло продають за кордон? В Yasno зробили заяву щодо відключень в Україні

В Україні продовжуються масштабні відключення світла, і деякі українці припускають, що електроенергію можуть продавати за кордон. Компанія Yasno у своїй публікації наголосила, що це не є правдою.

Україна не продає електроенергію за кордон

У публікації йдеться про те, що наша країна не здійснює продаж електроенергії за кордон. На підтвердження своїх слів компанія опублікувала інфографіку, в які роз’яснила різницю між комерційними та фізичними потоками електроенергії. Українців також закликали поділитися нею з “експертами з інтернету”, які запевняють, що краще знають про це.

Yasno зазначає, що комерційний експорт електроенергії припинено 12 травня – натомість відбуваються фізичні потоки, які є перетіканням енергії між країнами. Вони обумовлені тим, що мережі є об’єднаними і рух електроенергії по лініях неможливо зупинити.

У повідомленні наголошується, що йдеться не про продаж, а про фізичні властивості струму. Українців також закликали довіряти лише перевіреним джерелам інформації та не поширювати російські наративи.

Нагадаємо, ініціатива Національного банку України щодо обмеження переказів між картками фізосіб спрямована на збільшення надходжень до бюджету та боротьбу з тіньовою економікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *