Чи вірять європейці у перемогу України у війні: красномовні результати опитування

На відміну від українців, мешканці європейських країн більш скептично відносяться щодо перемоги України у війні. Про це свідчать результати опитування Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR), пише видання Politico.

Майже третина опитаних європейців вірять у перемогу країни-агресорки

Респонденти у 14 країна Європи висловили свою думку щодо закінчення війни в Україні. За результатами відповідей, від третини до половини опитаних переконані, що війна закінчиться переговорами, а 31% вважає, що переможе Росія. Серед усіх опитаних громадян ЄС лише естонці віддали перемогу перемозі України (38%).

Скільки українців впевнені у перемозі?

Що стосується українців, то у перемозі України впевнені 58% опитаних, які також виказали переконання у подальшому отриманні допомоги від міжнародних союзників. Врегулювання військового конфлікту шляхом переговорів припускають 30% українців і лише 1% вважає, що перемога буде за РФ.

Окрім того, 64% опитаних українців вважають, що для майбутнього України членство в ЄС є таким же вирішальним, як і членство в НАТО.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки дадуть дозвіл на завдання Україною ударів вглиб країни-агресорки за умови, якщо Кремль спробує розширити фронт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *