Військова підготовка для студентів: у Міносвіти розповіли, якою вона буде

Уряд свою постановою затвердив проходження базової військової підготовки (БЗВП) всіма чоловіками, які навчаються за денною чи дуальною формою. Про те, як вона відбуватиметься, розповів заступник міністра освіти Михайло Винницький в етері телемарафону.

Є експериментальні наробки, але ще нічого не затверджене

За словами чиновника, експериментальна концепція БЗВП передбачає аудиторну та полігонну частини. Він наголосив, що наразі ще нічого не затверджене і перебуває в режимі обговорення.

Винницький розповів, що більшість студентів вступає на бакалаврат у 17 років, але оскільки вони неповнолітні, то БЗВП не передбачена. Він припустив, що підготовка розпочинатиметься з другого курсу. Заступник міністра припустив, що аудиторні частини БЗВП впроваджуватимуться з січня наступного року. Це дозволить вивезти хлопців та дівчат на полігонну частину навесні 2025 року.

Більше інформації він пообіцяв надати згодом, оскільки наразі всі питання тільки узгоджуються між Міністерством оборони та Міністерством освіти. Винницький зазначив, що базова військова підготовка буде змінюватися, але остаточні рішення та постанови щодо неї з’являться наприкінці поточного року.

Нагадаємо, голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що відключення електроенергії залежать від постійних обстрілів, спеки та обмежених можливостей експорту. За його словами, ситуація покращиться в серпні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *