Якою буде пенсія українців із мінімальною зарплатою: шокуюча сума

Розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн, пише “Обозреватель”.

Якою буде пенсія при отриманні мінімальної зарплати?

Якщо особа має достатню кількість стажу та отримувала мінімальну зарплату, після виходу на пенсію вона отримуватиме 2457 грн, що ненабагато перевищує розмір мінімальної пенсії (2361 грн). На розмір мінімальної пенсії впливає середня заробітна плата в Україні за три роки та середня зарплата, з якої сплачуються внески.

Зазначається, що для кожного українця пенсія рахується індивідуально – можна отримувати близько 30% від розміру заробітної плати, а можна й менше. Наприклад, особа, яка отримувала зарплату у розмірі 15 тис. грн і має достатню кількість стажу, отримуватиме пенсію у розмірі 4228 грн, що складає менш ніж 30%.

За умови отримання зарплати, що вдвічі перевищує середню (понад 33 тис. грн), пенсія становитиме 9491,5 грн. Водночас, відповідно до нормативів Міжнародної організації праці, пенсія вважається достатньою, якщо її розмір сягає 40% заробітної плати.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує не підвищувати в період з 2025 по 2027 рр мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *