Орбан в Україні. Прем’єр Угорщини назвав мету свого візиту до Києва

Сьогодні, 2 липня, прем’єр Угорщини Віктор Орбан вперше з початку повномасштабної війни прибув до України. Останній його візит до Києва відбувся понад десять років тому і про мету сьогоднішнього політик розповів у себе в Facebook.

З чим пов’язаний візит угорського прем’єра до Києва?

У повідомленні Орбана йдеться, що його візит до України пов’язаний із головуванням Угорщини в Євросоюзі. Він наголосив, що метою угорського головування є внесок у розв’язання проблем, які стоять перед Євросоюзом. З цієї причини, зазначив угорський політик, першою стала його поїздка до Києва.

Голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Олександр Мережко у коментарі виданню Liga розповів, що Орбан своїм візитом до Києва може демонструвати, що він буде займати конструктивну позицію в рамках головування Угорщини. Мережко припустив, що угорський прем’єр своїм візитом до столиці України намагається показати, що він не є таким прихильником російського диктатора, яким його вважають.

Варто додати, що Віктор Орбан лишається єдиним європейським лідером, який підтримує відносини з президентом РФ Володимиром Путіним. Примітно, що угорський прем’єр напередодні свого візиту до Києва пообіцяв зробити “перший крок” до встановлення миру в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *