Скільки українців наразі перебувають за межею бідності: нардепка назвала страшну цифру

Понад половину всіх громадян України наразі перебувають за межею бідності. Відповідну заяву зробила народна депутатка, членкиня парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна в етері “Новини Live“.

Захмарна градація людей з великим та дуже низьким доходом

За словами депутатки, в українському суспільстві існує велика градація осіб з величезним доходом та на межі бідності. Вона наголосила, що наразі понад 50% українців за межею бідності.

Варто зазначити, що самі українці оцінили свій рівень добробуту. Зокрема, 37% громадян нашої країни оцінили свій рівень добробуту, як поганий, а 47% – як не поганий, але й не добрий. Лише 14% українців вважають, що їхній добробут можна назвати хорошим.

13% громадянам нашої країни грошей не вистачає навіть на те, аби придбати необхідні продукти. 38% отримують гроші, яких вистачає на придбання тільки продуктів та недорогих найбільш необхідних речей. Українців, які можуть дозволити собі купувати все, що заманеться, лише 0,6%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує не підвищувати в період з 2025 по 2027 рр мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *