Коли в Україні покращиться ситуація за світлом: Кудрицький назвав терміни

Голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький в етері УП розповів, що відключення електроенергії залежать від постійних обстрілів, спеки та обмежених можливостей експорту. За його словами, ситуація покращиться в серпні.

Що впливатиме на покращення ситуації з відключеннями світла?

Кудрицький повідомив, що на покращення ситуації вже в серпні вплине закінчення планових ремонтів енергоблоків атомних електростанцій, що призведе до збільшення доступної потужності. Окрім цього, він сподівається на зміну погодних умов – якщо вони будуть не такими жорсткими, то споживання в енергосистемі України буде помірнішим.

Очільник “Укренерго” також нагадав, що літня ремонтна кампанія триває на великій кількості українських електростанцій. Він підкреслив, що вона необхідна для того, аби взимку Україна мала максимум потужності, зокрема, атомних електростанцій.

Варто нагадати, що за період з 22 березня цього року країна-агресорка здійснила сім атак ракетами та дронами на енергетичну систему України. Внаслідок отриманих пошкоджень електростанції нашої країни не здатні виробляти ту ж кількість енергії, як до атак.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прогнозує сповільнення економічного росту у 2025 році та його прискорення у наступні роки. Прогнозований курс долара у наступному році зросте на 10%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *