Готували заворушення у Києві після Дня Конституції: СБУ затримала провокаторів

Служба безпеки України затримала провокаторів, які готували заворушення в столиці після Дня Конституції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Зловмисники планували усунути від влади діюче керівництво країни

У повідомленні йдеться, що зловмисники планували здійснення провокацій у Києві 30 червня – угрупування очолював співзасновник однієї з громадських організацій. Провокатори під виглядом так званого “віче” мали намір оголосити про усунення чинного військово-політичного керівництва країни від влади.

Дані зловмисники планували захопити будівлю парламенту та заблокувати його діяльність. Для того, аби зібрати людей, організатори мали оголосити про проведення у Києві нібито мирного зібрання, однак більшість учасників навіть не знали про справжні наміри – їх мали використати “втемну”.

Наразі затримані перебувають під вартою, вони отримали підозру за чч. 1,2,3 ст. 109 (Дії та заклики до дій, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *