Влаштовували диверсії на залізниці: СБУ затримала агентів російської ФСБ

Служба безпеки України затримала трьох чоловіків у Харківській та Рівненській областях, які виявилися диверсантами ФСБ Росії. Зловмисники займалися підвалами релейні шаф на залізничних коліях обох регіонів, повідомляє прес-служба СБУ.

Злочинці намагалися заблокувати поставку озброєння та боєприпасів ЗСУ

Для того, аби в такий спосіб зірвати поставки важкого озброєння та боєприпасів українським захисникам, диверсанти використовували легкозаймисті суміші – їх виготовлення відбувалося за інструкцією співробітників ФСБ.

Одного зі зловмисників було затримано прямо на гарячому у Харкові, коли він намагався пошкодити релейну шафу залізничного світлофора на одному з перегонів. Ним виявився рецидивіст з Одеси, раніше судимий за умисне вбивство та грабіж.

Інші двоє затриманих виявилися рівненськими безробітними, яких російські спецслужби залучили до диверсійної діяльності. Один з чоловіків підпалив релейну шафу, яка контролювала роботу семафорів на одній з залізничних ліній на Заході країни, а інший фільмував все на смартфон для звітності.

Затримання злочинця / Фото: СБУ

Комунікація зрадників із росіянами відбувалась в анонімних чатах месенджерів. За виконання завдань окупанти обіцяли грошову винагороду. В рамках проведення обшуків у зловмисників вилучено мобільні телефони із доказами злочинів.

Затримані отримали підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 2 ст. 113  (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі злочинці перебувають під вартою, їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Ми писали про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *