Ціни в Україні б’ють всі рекорди: що найбільше подорожчало цього року

В Україні відбулося рекордне зростання цін. Про те, що найбільше здорожчало цього року, повідомила Державна служба статистики.

Подорожчання перевалило за позначку у 11%

Цьогорічна інфляція досягла 8,6%, а загальний показник цін збільшився на 6,5%. Держстат повідомив, що на споживчому ринку ціни на продукти та напої підвищилися на 1,8%. На 1,1-3,8% зросли ціни на овочі, масло, молоко та молочні вироби.

Вартість алкоголю та тютюнових виробів зросла на 1,4%. Одяг і взуття подорожчали на 7,8%, зокрема одяг – на 7,9%, взуття – на 7,7%;

Транспортні послуги подорожчали на 0,8% через підвищення цін на пальне та мастила на 1,0%. Найбільше додали в ціні освітні послуги – вища освіта стала дорожчою на 11,8%, середня – на 11,1%.

Раніше пи писали, що радник голови ОП наголосив, що війна в Україні не скінчиться ще довго, якщо росіяни залишаться на територіях, які фактично та юридично є українськими. Зокрема, йдеться про Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області, а також півострів Крим.

Подоляк зауважив, що РФ може існувати виключно у стані війни, причому її основним опонентом завжди буде наша країна. На його думку, єдиним способом завершити війну буде “поставити справедливу крапку зараз”.

Радник голови Офісу Президента додав, що для цього необхідні економічний, військовий та дипломатичний примуси.

Нагадаємо, НАТО проведе масштабні ядерні навчання після заяви російського диктатора Володимира Путіна щодо зміни ядерної доктрини.

До слова, Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *