Зароблятиме на дронах: FT розповіла, як Україна збирається наповнювати держбюджет

Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. Про це йдеться у статті видання Financial Times.

Продаж безпілотників принесе десятки мільярдів

Голова економічного підкомітету Олександр Маріковський розповів, що продаж дронів може принести до $20 млрд доходу. За його словами, це саме ті гроші, яких не вистачає Україні.

Дмитро Хасапов, очільник компанії “Укрспецсистеми”, наголосив, що українські військові відчувають колосальний дефіцит безпілотників. Голова компанії, яка є одним з найбільших виробників дронів, додав, що перевага РФ – у 5-10 разів.

За словами Хасапова, його компанія не отримує достатньо державних контрактів для своїх виробничих потужностей, тому що у держави немає коштів для придбання всіх безпілотників. Він зазначив, що для обходу обмежень на експорт та пошуку додаткових доходів, деякі компанії вивозять виробництво за кордон.

Голова “Укрспецсистеми” зауважив, що це призводить до “витоку мізків” з нашої країни та скорочення податкових надходжень.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *