Держбюджет України на 2025 рік: якими будуть військові видатки

Військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році. Такий висновок можна зробити з опублікованого законопроєкту про держбюджет на наступний рік.

Якими будуть витрати на сектор оборони?

У проєкті йдеться, що загальні видатки на сектор оборони становитимуть 2,22 трильйона гривень. З них 1,1 трильйон піде на зарплати і майже 575 мільярдів – на виробництво, закупівлі та ремонт військової техніки.

Загальний оборонний бюджет минулого року був практично ідентичним: 1,7 трильйона виділили відразу. Влітку Кабмін зажадав додати ще півтрильйона, яких не вистачає на зарплати військовим.

Прем’єр Денис Шмигаль пояснював, що в Києві спочатку планували, що війна закінчиться влітку 2024 року, тому на поточний рік виділили недостатньо грошей.

Таким чином, можна припустити, що українське військово-політичне керівництво припускає вести війну весь наступний рік, але приблизно тими самими силами, що й зараз, не збільшуючи багаторазово чисельність військ.

Нагадаємо, українці в Німеччині після 30 вересня мають перереєструвати на німецькі номери свої авто, які перебували у ФРН понад рік.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *