Що буде з цінами на автогаз в Україні: прогноз експерта

Автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л. Про це в коментарі “РБК-Україна” розповів директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн.

Прогнозується підвищення цін, але не виключено й їх зниження

За словами експерта, підвищення цін буде зумовлено підвищенням акцизу на паливо з 1 вересня – у поточному місяці найбільше подорожчав автогаз (від 52 до 148 євро за 1000 л). Податок на бензин підскочив з 211,5 євро до 242,6 євро, а на дизельне паливо – до 177,6 євро з попередніх 139,5 євро.

З початку вересня вартість автогазу зросла до 30,57 грн/л (+6%), але Куюн не виключає, що на АЗС до кінця місяця можуть з’явитися цінники й у 33 грн/л. Водночас він не виключає, що автогаз може й дешевшати через зниження цін на нафту.

Варто додати, що вперше з грудня 2021 року нафта марки Brent впала до $70 за барель, а російська нафта Urals котиться до відмітки у до $60. На думку експертів, якщо це падіння продовжиться, то зменшення вартості палива може мати зворотний ефект на роздрібну ціну та перекрити підвищення акцизів.

Нагадаємо, британський уряд розширив список санкцій щодо країни-агресорки та додав до нього десять нових суден. 

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *