На українців чекає масштабний перерахунок виплат: названо дату

Найближче підвищення пенсійних виплат відбудеться у березні наступного року – тоді буде проведено традиційну щорічну індексацію. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в рамках пресконференції.

Всі соцвиплати було збережено навіть під час війни

За словами Шмигаля, досягнута фінансова стійкість дала уряду можливість зберегти всі соціальні виплати навіть під час повномасштабної війни. Індексація виплат відбулася в березні 2023 року, після чого – у березні поточного року.

Очільник уряду зауважив, що цього року пенсійні виплати українців зросли на 8%, а середня виплата пенсіонерів становить 5816 гривень.

Варто нагадати, що вихід на пенсію можливий за умови досягнення певного віку (60, 63 або 65 років) та наявності страхового стажу. У поточному році українці можуть піти на заслужений відпочинок у 60 років за наявності від 31 року страхового стажу і більше.

У 63 роки піти на пенсію можуть ті, хто має мінімум 21 рік страхового стажу. Ті громадяни, у яких від 15 до 21 року страхового стажу, претендувати на оформлення пенсійних виплат лише у 65 років.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, естонський департамент соцстрахування планує змінити порядок надання одноразової допомоги біженцям з України на оренду житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *